donderdag, 10. mei 2007 - 9:37

Dronken automobilist wil niet wachten op de taxi

Heerenveen

De politie heeft donderdagochtend vroeg werd een 58-jarige automobilist uit Sneek twee keer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de bestuurder rond 02.20 uur uur rijden over de Van Kleffenslaan. De Sneker blies op straat een ‘A’ en werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 500 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Omdat de bestuurder een rijverbod had gekregen werd door de agenten een taxi geregeld. De automobilist wilde echter niet een half uur wachten op de taxi en verliet het politiebureau. Omstreeks 03.55 zagen de agenten de auto van Sneker wederom rijden. Op de A7 in de richting van Joure kreeg de bestuurder een stopteken. Hij negeerde deze echter en reed door. Uiteindelijk werd de verdachte op de rotonde bij Joure klemgereden.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod, het rijden onder invloed en het negeren van het stopteken. Tevens werd de auto van de man inbeslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):