maandag, 8. oktober 2007 - 21:06

Dronken automobilisten kunnen rijbewijs inleveren

Regio

De politie heeft zondagavond en maandagochtend van vier mensen op verschillende plaatsen in de provincie het rijbewijs ingenomen omdat ze met een slok op te veel achter het stuur hadden plaatsgenomen. Nog eens twee mensen kregen van de politie een bekeuring omdat het alcoholgehalte te hoog was.

Zondagavond nam de politie het rijbewijs in van een 36 jarige automobilist uit Veendam. De man botste op de Laan van de Eekharst in Emmen bijna op een voor hem stoppende onopvallende politieauto. De man die had gedronken werd aangehouden en op het politiebureau werd een alcoholgehalte van 1,9 promille vastgesteld, daarop is het rijbewijs van de man ingenomen. Dit rijbewijs had de man trouwens net weer teruggekregen na een eerdere inname voor het rijden onder invloed.

Op de Zevenhuizerweg in Eelde hield de politie zondagavond een 39 jarige automobilist uit Groningen aan die gedronken had. Omdat bij hem een alcoholgehalte van 1,7 promille werd vastgesteld is het rijbewijs van de man ingenomen. Ook kreeg hij een proces-verbaal omdat zijn auto niet APK gekeurd was.

Een alcoholgehalte van ruim 2 promille was de uitkomst van de ademanalyse die de politie zondagavond deed bij een 62 jarige man uit Meppel. De politie kreeg een melding van een getuige dat de man over het Ankingepad in zijn woonplaats reed en trof de auto aan in de berm terwijl de smoorbezopen bestuurder half uit de auto hing. Ook een vrouw die in de auto zat was zo dronken dat ze niet aanspreekbaar was. Medewerkers van de ambulancedienst onderzochten voor de zekerheid beide personen, waarna de bestuurder werd aangehouden. Na verhoord te zijn is hij weer in vrijheid gesteld, wel is de man zijn rijbewijs ingenomen.

Op de Kerkweg in Witteveen reed in de nacht van zondag op maandag een 46 jarige man uit Orvelte met zijn auto achteruit in een sloot. De man die had gedronken, bleef niet bij zijn auto wachten maar vertrok te voet richting Orvelte. Daar kwam hij echter niet aan want halverwege haalde de politie hem in en hield hem aan. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 0,8 promille. Na verhoord te zijn is de man in vrijheid gesteld en de politie maakt proces verbaal op.

Op de Steendijk in Assen reed in de nacht van zondag op maandag een 52 jarige inwoner uit Eelderwolde met een alcoholgehalte van 0,8 promille in een auto. Bij een politiecontrole liep hij tegen de lamp. De politie hield hem aan en maakte proces-verbaal op.

Op de Eikenhorst in Geeuwenbrug hield de politie maandagmorgen rond 05.45 uur een 59 jarige inwoner uit Hattem aan. De man reed in een auto en had gedronken 1,4 promille. De man zijn rijbewijs is ingenomen en na verhoord te zijn is hij weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):