donderdag, 11. oktober 2007 - 0:22

Drugs waren aanleiding schietincident Aristotelesstraat

Apeldoorn

De politie heeft woensdag in een vijver bij de Aristotelesstraat met een drietal duikers gezocht naar het vuurwapen waarmee in april van dit jaar een schietincident heeft plaats gevonden in een flatwoning aan de Aristotelesstraat. Het wapen werd echter niet gevonden.

Onenigheid over de handel in harddrugs was de mogelijke aanleiding tot het schietincident. Bij dit schietincident werd een 26-jarige bewoner in zijn been geschoten. Hij raakte licht gewond en kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Nog diezelfde dag hield de politie vijf mannen aan in de leeftijd tussen 21 en 26 jaar en afkomstig uit Apeldoorn en Deventer. Zij werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident en handel in harddrugs. Een politieonderzoek inzake de drugshandel was al eerder dan het schietincident door de politie opgestart en kwam vanwege het schietincident in een stroomversnelling.

Tijdens het vervolgonderzoek werd het 15-jarige vriendinnetje van één van de verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugshandel. Bij het politieonderzoek heeft de politie een hoeveelheid heroïne, een geringe hoeveelheid cocaïne, een fors geldbedrag, 50 scherpe patronen, een nepvuurwapen en twee auto’s in beslag genomen.

Drie verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis. De beide andere manlijke verdachten zijn in afwachting van de rechtszitting op vrije voeten gesteld. Het minderjarige meisje is overgedragen aan jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):