woensdag, 1. augustus 2007 - 17:28

DSM presenteert nieuwe voeding voor sporters

Heerlen

Met nog een jaar te gaan tot de Olympische Spelen in China, presenteren DSM en NOC*NSF vandaag in Amsterdam twee innovaties op het gebied van sportvoeding. PeptoPro® poeder en Lafti voor sporters zullen in de voorbereiding op en tijdens de Olympische Spelen beschikbaar zijn voor de Nederlandse sportploeg waarbij Lafti zelfs exclusief is ontwikkeld voor de Nederlandse atleten. Deze twee producten zijn de eerste in een reeks van uiteenlopende innovaties die DSM in nauwe samenwerking met de Nederlandse sporters en NOC*NSF ontwikkelt voor de Spelen in Peking in 2008.

Lafti® moet de Olympische sporters helpen hun natuurlijke weerstand te versterken en een gebalanceerde darmflora te ondersteunen. Topsporters hebben - zeker in extreem warme weeromstandigheden zoals in China - vaker last van maagdarmklachten en een verzwakt immuunsysteem. Deze fysieke klachten kunnen hun prestaties negatief beïnvloeden.

PeptoPro® poeder zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en een snel herstel na een intensieve training. Na de succesvolle lancering van de PeptoPro® drank tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004, heeft DSM hard gewerkt aan verdere verbetering van het product, dat resulteerde in deze poedervorm met een sterk verbeterde stabiliteit. Daarnaast is ook de smaak van het product verder verbeterd. Met het poeder kan de atleet zelf de hersteldrank bereiden waar en wanneer dat nodig is.

Na deze officiële aftrap van het 'Road to Beijing' programma zal DSM tezamen met NOC*NSF op verschillende momenten in het komende Olympische jaar verdere innovaties presenteren op het gebied van voeding en materialen.
Provincie:
Tag(s):