maandag, 1. oktober 2007 - 11:43

Dubbele brandstichting bij woning

Maarssen

Op zondag 30 september werd een man aangehouden op verdenking van een dubbele brandstichting. Rond 18.30 uur hoorde een 48-jarige bewoonster van een woning in Maarssen dat iets in haar brievenbus werd gegooid. Zij dacht dat het folders waren en liep naar de voordeur. Zij zag dat het gordijn bij de voordeur in brand stond en wist de brand gelukkig snel te blussen. Vervolgens belde zij de politie en zag dat een buurman zijn woning binnen ging.

In afwachting van de komst van de politie hoorde zij de brievenbus en ging weer poolshoogte nemen. Het gordijn bij de voordeur stond weer in brand. Ook nu slaagde zij er in de brand te blussen. Terwijl zij het brandje bluste, zag zij ook dat er iets bij de voordeur van haar 56-jarige buurvrouw brandde. Zij rende naar die woning en belde aan, maar er bleek niemand thuis te zijn.

De politie en brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer brak de voordeur van de woning open en wist de brand snel te blussen. Een 64-jarige buurman werd aangehouden op verdenking van de brandstichtingen. Hij bleek geestelijk verward te zijn. De politie zet het onderzoek naar de twee brandstichtingen voort.
Provincie:
Tag(s):