woensdag, 28. november 2007 - 11:23

Duidelijkheid over toekomst Stork

Utrecht

'Het is goed dat er nu eindelijk duidelijkheid komt over de toekomst van Stork. Het heeft allemaal al veel te lang geduurd', reageert CNV-bestuurder Gerti van Valkenburg op het nieuws dat Candover het Nederlandse concern Stork wil overnemen.

Stork maakte woensdagmorgen de overnameplannen bekend. Na de overname wordt een van de drie onderdelen van het concern, Food Systems, verkocht aan het IJslandse Marel. De twee andere onderdelen, Aerospace en Technical Services, blijven bij Candover.

'Liever hadden we gezien dat Stork als geheel bij elkaar zou blijven. Want hoe meer je een sterk bedrijf uit elkaar trekt, hoe groter de risico's voor de werkgelegenheid. Dat is dus helaas niet gelukt', constateert Van Valkenburg. 'Tegelijkertijd is het positief dat de twee grootste onderdelen, de luchtvaartactiviteiten en de technische dienstverlening, onder Candover een goed perspectief hebben. En over de werkgelegenheid bij Food Systems maak ik me ook niet zoveel zorgen. Marel is een sterke partner, de machines die Food Systems maakt vormen een goede aanvulling op hun activiteiten.'

Volgens Van Valkenburg is het belangrijk dat er weer rust komt in het bedrijf. "Het getouwtrek tussen raad van bestuur en aandeelhouders is niet goed geweest voor het concern. Stork begon daar echt last van te krijgen. Het kostte allemaal ontzettend veel tijd en energie, terwijl een raad van bestuur zich vooral moet bezighouden met het ontwikkelen van de tent."

Bij Stork werken in Nederland circa 8.000 mensen. Bij de verkoop van Food Systems, met vestigingen in Boxmeer, Oss en Amsterdam, zijn ruim 1.000 werknemers betrokken.
Categorie:
Tag(s):