woensdag, 17. oktober 2007 - 21:04

Duitse agenten achtervolgen dieven tot in Kerkrade

Kerkrade

Woensdagmorgen is een achtervolging naar aanleiding van een inbraak in een benzinetankstation in Kohlscheidt (D) door Duitse politiemensen in Kerkade geëindigd. Twee verdachten konden na een speurtocht worden aangehouden, zo meldt de politie Limburg-Zuid.

De twee verdachten zijn een 35-jarige vrouw uit Heerlen en een 38-jarige inwoner van Nuth. Zij werden rond 04.10 uur bij de inbraak in Kohlscheidt bij de inbraak betrapt en vluchtten met een auto die eerder in de nacht in Kerkade was gestolen. Duitse politiemensen probeerden nog te voorkomen dat de daders er met de auto vandoor gingen door een ruit van hun voertuig te vernielen en een band kapot te schieten. Desondanks wisten de daders richting Kerkrade te vluchten, waar zij op de Engerweg de auto achterlieten.

Tijdens de daaropvolgende speurtocht naar de verdachten, kregen politiemensen een tip dat twee mannen bij het hertenpark in de buurt van de Heiligenhuisstraat en Teutelebroekstraat, achter struiken waren weggedoken. Nadat de omgeving door te hulp geschoten politiemensen was afgegrendeld kon het tweetal korte tijd later worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):