woensdag, 5. september 2007 - 18:29

Duitse politie geïnteresseerd in 'Het Groene Goud'

Venray

De politie heeft woensdag in het kader van het anti-hennep project Het Groene Goud in samenwerking met de Groene Brigade van de Provincie bij controles in het district Venray 36 hennepplanten tussen de maïs aangetroffen. De planten werden tijdens helikoptervluchten ontdekt. Grondploegen hebben vervolgens de hennepplanten geruimd.

Gezien het geringe aantal planten dat is ontdekt bij de controlevluchten blijkt dat het project een goede preventieve werking heeft. De Duitse politie, die interesse heeft getoond in het project Het Groene Goud, is meegevlogen in een Duitse helikopter.

Het project Het Groene Goud is een collectieve samenwerking van zeven gemeenten, de politie, het Openbaar Ministerie, Essent, de LLTB, Wonen Limburg, de Provincie en UWV waarin zij de illegale hennepteelt wil ontmoedigen. De samenwerking moet leiden tot de opsporing en ontmanteling van criminele bendes die zich schuldig maken aan de teelt van hennep en het plegen van allerlei misdrijven die hieraan zijn gerelateerd.
Provincie:
Tag(s):