maandag, 17. september 2007 - 18:54

Duitse politie vangt Amsterdamse studenten op na dropping

Düsseldorf (D)

Een groep Nederlandse studenten van een universiteit in Amsterdam die met een ontgroening bezig waren zijn dit weekeinde opgevangen door de politie in Düsseldorf. Opvallend was dat de 13 jongens gekleed waren met een plastic zak als broek, zo meldt de politie in Düsseldorf.

Op het station van Düsseldorf werden de jongeren, in de leeftijd van 18 tot 21 jaar, aan de Bundespolizei overgedragen door de conducteur van de trein, omdat ze geen treinkaartje bij zich hadden.. Uit de verklaring van de jongens bleek dat zij vrijdagavond ergens in een bos bij Schwerte (aan de Roer, ten zuiden van Dortmund) zijn gedropt. Vervolgens moesten ze hun mobiele telefoons, broek, onderbroek, geld en horloges inleveren. Als vervanging van hun broek mochten ze een plastic afvalzak aantrekken.

De opdracht die de nieuwe studenten meekregen was dat ze voor 12.00 uur zaterdagmiddag weer in Amsterdam terug moesten zijn. Na een nacht in het bos hebben de jongens in de plaats Schwerte vervolgens de trein genomen.

Door de politie in Düsseldorf zijn ze opgevangen. Een moeder van een van de studenten heeft de jongens zaterdagmiddag opgehaald.
Provincie:
Tag(s):