dinsdag, 25. september 2007 - 20:39

Duitse toeriste wordt beroofd

Enkhuizen

Een 16-jarige Duitse toeriste is maandagavond23 september rond 21.45 uur beroofd van haar tas in de haven van Enkhuizen. Het meisje liep samen met een vriendin ter hoogte van hotel Admiraal toen zij werd vastgepakt door een man.

Deze bleek onderdeel uit te maken van een groep van zes. Eerst werd geprobeerd de tas van de vriendin van het meisje afhandig te maken, maar toen dit niet lukte richtte de beroving zich op het andere meisje. Zij wilde schreeuwen maar haar keel werd hardhandig dichtgeknepen door haar overvaller. De groep ging er uiteindelijk met haar tas vandoor in de richting van het havenkantoor.

Het ging om een groep blanke jongens van tussen de 18 en 20 jaar en tussen de 1.80 en 1.90 lang. Zij droegen overwegend donkere kleding.

Tijdens de beroving is een echtpaar gezien van rond de 30 -jaar. Zij stapten in een donkerkleurige auto op het parkeerterrein bij het havenkantoor. Mogelijk hebben zij iets gezien. De politie is dan ook op zoek naar hen. Ook andere mensen die informatie hebben over deze beroving worden verzocht
Provincie:
Tag(s):