maandag, 15. oktober 2007 - 19:11

Duiven dringt aan op oplossing overvolle treinen

Duiven

De gemeente Duiven heeft Syntus B.V. laten weten dat zij ernstig bezorgd is over het gebrek aan vervoerscapaciteit op de lijn Arnhem – Zevenaar.Vooral tussen Duiven en Zevenaar zijn de treinen overvol, hetgeen tot onacceptabele en gevaarlijke situaties leidt.

Syntus B.V. gaf aan wat de problemen zijn en dat ze twee extra treinstellen had besteld. Deze treinstellen zouden in de zomer van 2005 worden geleverd.

De gemeente constateerde dat er nog steeds sprake is van overvolle treinen in de spitsperiode. Het probleem is dus nog niet opgelost.

Nu de nieuwe stations van Westervoort en Zevenaar-Oost worden ontwikkeld, zullen in de nabije toekomst nog meer passagiers gebruik gaan maken van deze treinverbinding.
Zoals het nu gaat is er een ernstig probleem voor de veiligheid en comfort van de passagiers. Dit bezorgt het treinverkeer tevens een slecht imago op dit traject.

De gemeente Duiven is van mening dat de veiligheid en het comfort en dus het slechte imago van deze treinverbinding op de kortst mogelijke termijn verbeterd moet worden en doet daarom nogmaals een dringend beroep op Syntus B.V. om het probleem van de overvolle treinen direct op te lossen.
Provincie:
Tag(s):