zaterdag, 29. september 2007 - 11:33

Duval snelste voor Frankrijk op Zandvoort

Op een nat circuit Park Zandvoort heeft Loic Duval de snelste tijd in de ochtendsessie neergezet voor Team Frankrijk. Duval was in de eerste training Mexico en Duitsland te snel af. Team Nederland eindigde op de zesde plek na sterk begonnen te zijn.

Het circuit lag er op kwalificatiedag nat en grijs bij, maar dat weerhield Jeroen Bleekemolen er niet van om als eerste de baan op te gaan, met spinnende wielen en een hoop lawaai vetrok hij voor Team Nederland op het Noord-Hollandse circuit dat dit weekend dienst doet voor de World Cup of Motorsport.

In de eerste twintig minuten van de training was het Team Nederland dat van zich liet spreken, de equipe die dit jaar met een nieuw bolide-design rijdt zette al snel de eerste tijd neer. Met nog vijftig minuten te gaan in de sessie ontstaat de eerste gevaarlijke situatie op de baan. Team Portugal komt in de bandenstapel terecht en veroorzaakte daarmee een kortstondige gele vlag-situatie. Als er nog een klein half uur getraind kan worden komt de regen met bakken uit de hemel. Inmiddels is Team Nederland al voorbij gestoken door Mexico en Duitsland. Vijf minuten later gaat de voorlopig snelste tijd naar Vietoris, rijdend voor Duitsland. Nederland zakt af doordat ook Italië sneller is dan Bleekemolen op een opdrogend circuit. Een aantal minuten later is het tijd voor Mexico dat de snelste.

In de slotfase komt opeens Frankrijk opdagen. Duval snelt naar de eerste tijd in een aantal strakke ronden. Mexico behoudt een knappe tweede plaats, direct gevolgd door Duitsland. Zuid-Afrika verbetert haar positie en komt ook nog voor Nederland terecht. Firman, rijdend voor Ierland is de laatste coureur die voor Bleekemolen staat waardoor hij de ochtend als zesde eindigt. Zwitserland, Italië, Tsjechië en Engeland besluiten de top tien.

Om iets voor twaalf uur start de tweede ochtendsessie op Circuit Park Zandvoort. Team Nederland moet hierin ruim een seconde goedmaken op de tijd van Frankrijk om aanspraak te maken op de snelste kwalificatietijd.
Categorie:
Tag(s):