donderdag, 6. december 2007 - 8:55

Duwboot bij kerncentrale lekgeslagen

Borsele

Een 18 meter lange Luxemburgse duwboot heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag 6 december omstreeks 04.30 uur tijdens laagwater vlak bij de kerncentrale van Borsele op de Westerschelde vastgevaren op de bodem en is daarbij ook lekgeslagen.

Drie bemanningsleden zijn door de ‘Zeemanshoop’ van Rijkswaterstaat van boord gehaald. De duwboot ligt op de grond en er is sprake van lichte uitstroom van brandstof.

De zes bemanningsleden zijn niet gewond geraakt. Rijkswatertstaat heeft een oliescherm rond het schip aangebracht. Bergers proberen het schip, voordat het hoogwater wordt, drijvend te krijgen en zijn bezig om het water uit de lekgeslagen duwboot weg te pompen.

Het schip ligt voor de inlaat van het koelwater van de kerncentrale Borsele. Uit voorzorg is ook een scherm voor de inlaat aangebracht om te voorkomen dat de lekkende brandstof uit de duwboot in het koelwater van de kerncentrale stroomt .

De Waterpolitie, unit Zeeuwse Stromen, groep Vlissingen, zal de bemanningsleden horen en een onderzoek instellen naar de toedracht.
Provincie:
Tag(s):