dinsdag, 26. juni 2007 - 8:45

Eén grote rampen-bestrijdings-regio rond schiphol

Schiphol

De burgemeesters van Amsterdam, Haarlem en Zaanstad hebben in een plan aan minister Ter Horst voorgesteld om van hun gemeenten één grote veiligheidsregio te maken. De hulpdiensten maken zich zorgen voor het geval er zich een grote calamiteit voor doet op de luchthaven Schiphol.

Bij een calamiteit rukt momenteel de brandweer Amsterdam uit naar Schiphol. Vanaf volgend jaar zal de brandweer Kennermerland de brandweer taken overnemen. Deze regio is veel kleiner en de angst bestaat dat de hulpverleningingsdiensten niet opgewassen zijn tegen een grote ramp op de luchthaven. Door de gemeenten samen te voegen, denken zij een grote calamiteit beter de baas te kunnen.

De vorige minister van Binnenlandse Zaken wilde de veiligheidsregio’s van brandweer en geneeskundigendiensten gelijk trekken met de indeling van de politieregio’s. Hierdoor komt de luchthaven onder de regio Kennermerland te vallen. De burgemeester van Amsterdam, Cohen, schreef namens de brandweer en geneeskundigediensten een brief naar Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om hun bezorgdheid te uiten. Dit zonder resultaat.

Cohen ziet de samenvoeging van de gemeentelijke hulpverleningsdiensten wel zitten. Dinsdag zullen de burgemeesters en de minister de plannen bespreken.
Provincie:
Tag(s):