donderdag, 4. oktober 2007 - 22:42

Economische banden met Oldenburg aangehaald

Groningen

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 oktober schuiven Oldenburgse EZ-ambtenaren aan bij hun Groningse collega’s. Doel van het bezoek is het verdiepen van de onderlinge economische relaties.

Beide steden hebben reeds een jaren lange zusterstad-relatie. Met name het afgelopen jaar zijn de banden sterk aangehaald. Op bestuurlijk niveau is inmiddels eveneens een regelmatige afstemming. Zo is er dit jaar een gezamenlijke reis naar China ondernomen. Ook komen beide steden op elkaars handelsbeurzen.

De aangehaalde banden hebben ook alles te maken met de zgn.Noordelijke Ontwikkelings As waar Groningen en Oldenburg prominent deel van uitmaken.

Vanaf 8 oktober komt een kleine ambtelijke delegatie uit Oldenburg op bezoek bij RO/EZ. Ter oriëntatie, om van elkaar te leren en nadrukkelijk nader te onderzoeken waar welke (economische) mogelijkheden en kansen liggen. Diverse aandachtsgebieden passeren de revue: bijvoorbeeld Westpoort, RUG, Ebbingekwartier, Promotiedagen, energiesector, ICT, Kamer van Koophandel etc.
Provincie:
Tag(s):