donderdag, 21. juni 2007 - 13:25

Ede zet USB-sticks in bij uitvoering klimaatbeleid

Ede

De gemeente Ede geeft aan Edese bedrijven een gratis USB-stick, met daarop informatie over energiebesparing. Over dit onderwerp is ontzettend veel informatie beschikbaar. Voor veel bedrijven is het lastig om in deze rijstebrij van informatie een weg te vinden. De gemeente wil hen daarbij helpen en zet nu een USB-stick met informatie in als hulpmiddel. De USB-stick bevat ook informatie over afvalpreventie.

De gemeente heeft voor verschillende branches de belangrijkste informatie over energiebesparing geordend en op een USB-stick gezet. Bedrijven hoeven nu niet meer te gaan zoeken. Via hun computerscherm kunnen ze met enkele klikken direct toegang krijgen tot de relevante informatie. Dit is veel gemakkelijker dan te zoeken op het net via het intikken van een web-adres. De verwachting is ook dat de mooie USB-stick, met Ede-logo, de ontvangers zal verleiden om ‘even te kijken wat daar nu op staat’.

Eenmaal de USB-stick geopend, springt de informatie direct in het oog. Omdat ook de inhoud professioneel is opgemaakt, is het prettig om daar doorheen te bladeren en nodigt het uit om door te klikken naar achterliggende informatiesites.

De gemeente heeft voorlopig 500 USB-sticks aangeschaft. De eerste sticks worden binnenkort uitgereikt aan de scholen in Ede (met uitzondering van de lagere scholen). Daarna zullen ook binnen andere branches in Ede USB-sticks uitgereikt worden.

Deze actie van de gemeente vindt plaats in het kader van het gemeentelijk klimaatbeleid, zoals vastgelegd in het klimaatplan “Energie(k) in Ede�. De bedrijven in Ede vormen een van de doelgroepen van dit klimaatplan, omdat ook bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de klimaatproblematiek. De gemeente wil hen daarbij dus graag ondersteunen.
Provincie:
Tag(s):