maandag, 25. juni 2007 - 9:07

Eemsmond heeft geschenk voor dansgroepen

Uithuizen

Donderdag 29 juni aanstaande ontvangt waarnemend burgemeester Jaap van Dijk de deelnemende groepen aan het internationale folkloristisch dansfestival Op Roakeldais. Tijdens dit officiële welkom biedt hij de dansgroepen namens de gemeente Eemsmond een bijzonder geschenk aan.

De 42ste editie van Op Roakeldais vindt dit jaar plaats van woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli. Professionele dansgroepen uit de meest afgelegen hoeken van de wereld maken er een spetterend spektakel van. Dit jaar verwacht Op Roakeldais groepen uit: Brazilië, Bulgarije, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, India, Indonesië, Jordanië, Korea, Litouwen, Mongolië, Portugal, Togo, Tsjechië en Venezuela. Ook twee Nederlandse dansgroepen nemen deel aan het dansfeest: Dansgroep Het Hogeland uit Uithuizen en De Grunneger Daansers uit Zandeweer.

Tijdens de ontvangst heet waarnemend burgemeester Jaap van Dijk iedereen welkom en stellen de dansgroepen zichzelf voor. Daarna worden er volgens traditie geschenken uitgewisseld. Tot de genodigden behoren onder meer vertegenwoordigers van ambassades en bestuurders van de stichting Op Roakeldais.
Provincie:
Tag(s):