dinsdag, 2. oktober 2007 - 19:03

Eenentwintig straatroven opgelost

Eindhoven

De politie heeft met de aanhouding van twee Eindhovenaren van 18 en 20 jaar eenentwintig straatroven in Eindhoven, Veldhoven, Hapert en Son en Breugel opgelost. De twee verdachten werden op dinsdag 18 september op de Vincent van den Heuvellaan in Eindhoven aangehouden nadat zij die middag in Son en Breugel een vrouw van haar tas en een jongen van zijn gsm hadden beroofd. In het onderzoek dat daarop volgde bekende het tweetal de eenentwintig berovingen.

De berovingen vonden vooral plaats op minder weerbare personen, vrouwen en jeugdigen, en op afgelegen plaatsen. Ze reden op een bromfiets en bedreigden hun slachtoffers met een groot dolkmes en soms met een imitatievuurwapen. De periode waarin ze de straatroven pleegden ligt tussen 3 augustus en 18 september, meestal in de avonduren. Ze waren voornamelijk uit op geld maar namen ook gsm’s mee. De buit was gering, ongeveer 100 euro.

Tijdens de huiszoekingen bij de verdachten vond de politie spullen die bij verschillende berovingen waren buitgemaakt. De politie vond ook een digitale fotocamera met opnamen van soms twee, soms drie Chinese vrouwen. Volgens de verdachten is deze camera buit gemaakt bij een beroving op de Boschdijk bij de Zernikestraat in Eindhoven. De beroving zou tussen 6 en 18 september gebeurd moeten zijn. De politie heeft hier echter nooit een aangifte van binnen gekregen. De twee verdachten zitten nog in bewaring.
Provincie:
Tag(s):