vrijdag, 5. oktober 2007 - 23:31

Eenvoudige zege op VVV brengt Utrecht in het linkerrijte

Welgeteld dertig seconden lang heeft Utrecht moeten vrezen dat het vanavond drie punten zou mislopen. De ploeg van Willem van Hanegem kwam al vroeg op 1-0 en leek gezien de zwakte van thuisclub VVV-Venlo de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen.

Een onverwachte gelijkmaker van VVV dreigde een kwartier voor tijd even roet in het eten te gooien, maar toen Vandenbergh onmiddelijk na de gelijkmaker de 1-2 scoorde was het pleit alsnog beslecht.

FC Utrecht begon sterk aan het duel. De Roemeen Lucian Sanmartean bediende met een prachtige steekpass spits Robin Nelisse, die de bal vervolgens hard binnenschoot. Na het doelpunt bleef Utrecht de meest gevaarlijke ploeg, waarbij vooral Sanmartean uitblonk in de rol van geniale spelmaker.

VVV kon daar weinig tot niets tegenover stellen. De promovendus vertoonde voldoende drang naar voren, maar miste simpelweg het vermogen om Utrecht daadwerkelijk in de problemen te brengen. In het laatste half uur beperkten de bezoekers zich steeds meer tot laconiek rondspelen, in het geloof dat de 1-0 marge voldoende zou blijken voor een overwinning.

In de 73e minuut logenstrafte VVV'er Ken Leemans die veronderstelling door met een harde en voor doelman Grandel onhoudbare kopbal te scoren. De VVV-spelers stonden nog te juichen toen Utrecht onmiddellijk weer voor de 1-2 zorge. Nog geen tien seconden na de aftrap kreeg invaller Kevin Vandenbergh een steekbal op maat, waarna de Belg doelman Kevin Begois met een schuiver verschalkte.

Voor VVV restte er nog een kwarter om opnieuw de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een bombardement van ongevaarlijke hoge voorzetten kwam de thusiclub niet. En zo leed VVV voor de vijfde maal op rij een nederlaag.

Voor de bezoekers betekende het de derde zege dit seizoen. De ploeg staat inmiddels in het linkerrijtje en lijkt de kwaliteit te bezitten om die positie ook aan het eind van het seizoen te bekleden, mits het Lucian Sanmartean ook na de winterstop voor de club behouden blijft.
Categorie:
Tag(s):