donderdag, 12. juli 2007 - 14:38

Eerst betalen, dan op vakantie

Rotterdam

Vanaf vrijdag 13 juli is Gemeentebelastingen extra alert op wanbetalers met een caravan. Zowel bij de wanbetalers voor de deur als op de uitvalswegen wordt de komende tijd extra gecontroleerd. Ook bij deze controles wordt gebruik gemaakt van de automatische kentekenplaat herkenning (ANPR).

Om de plannen van het gemeentebestuur voor de leefbaarheid, het milieu en de economische groei van de stad uit te kunnen voeren is veel geld nodig. Via de gemeentelijke belastingen dragen alle Rotterdammers hun steentje bij. Wie dat niet kan, wordt geholpen ( bijv. kwijtschelding). Maar wie dat niet wil, wordt hard aangepakt.

Het is gebleken dat een aantal wanbetalers in het bezit is van een caravan. Daarom zal Gemeentebelastingen de komende weken extra alert zijn op caravans. Met de schoolvakanties in zicht, begint ook de vakantie-uittocht . Caravans komen uit de stalling en kunnen met de ANPR -scanner makkelijk opgespoord worden. Het gaat om caravanners met belastingschulden waarvan de betaaltermijnen ruim zijn overschreden en waarvoor al eerder een aanmaning en een dwangbevel is verstuurd.

Wie een caravan leent van familie of een goede buur moet weten dat ook dan eerst de belastingschuld moet worden betaald. Er zal namelijk beslag worden gelegd op de caravan van de wanbetaler. Het maakt dan niet uit wie op dat moment de caravan gebruikt. Teleurstelling kan worden voorkomen, door goed na te vragen of er nog belastingschulden zijn.
Provincie:
Tag(s):