vrijdag, 3. augustus 2007 - 21:15

Eerste Boerenrockfestival bij De Tolplaats

Drouwenermond

Harde elektrische gitaar met teksten over het leven op het platteland, lol maken, het andere geslacht en bier. Normaal was ooit de eerste band die echte ‘boerenrock’ maakte. Nu is boerenrock populairder dan ooit en zorgt het samen met bier en veel lol gegarandeerd voor een geweldige feestavond. Bij De Tolplaats in Drouwenermond wordt op zaterdag 25 augustus het eerste Boerenrockfestival gehouden.

De band die grotendeels verantwoordelijk is voor de huidige grote populariteit van de boerenrock, is Mooi Wark. Dit gezelschap uit Schoonoord is de hoofdact van het eerste Boerenrockfestival in Drouwenermond. Mooi Wark is al vele jaren bijzonder populair onder de liefhebbers van boerenrock en is sinds het succes van hits als ‘Idioot’, ‘Bokkie of een geittie’ en ‘In de blote kont’ bekend en ongekend populair onder een breed publiek.

Tussen de optredens door wordt er muziek gedraaid door De Boer op Toer drive-in-show met DJ Stefan Leur. Stefan Leur is bekend van onder meer voorheen Simone FM, Radio Rebecca en discotheek Skopje in Beilen. Tijdens Boerenrock draait Leur boerenrockmuziek ter verhoging van de feestvreugde. Feest, bier en rock ’n roll. In dat rijtje mag De Boer op Toer niet ontbreken.

Het eerste Boerenrockfestival vindt plaats in een feesttent op het terrein van De Tolplaats. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij De Tolplaats, Bruna Stadskanaal, de VVV-kantoren in Borger, Gieten en Rolde en café The Cosy Bar in Assen. Het festival begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 1.00 uur.
Provincie:
Tag(s):