dinsdag, 17. juli 2007 - 18:43

Eerste dag vierdaagse is voorbij

Nijmegen

De eerste dag van de 91e Nijmeegse vierdaagse is voorbij. Zo'n 38.171 wandelaars waren vanmorgen in de vroegte gestart aan de tocht der tochten. Bij binnenkomst bij de finish gingen bij de meesten de wandelschoenen uit en was het tijd voor een natje en een droogje.

Tegen vijf uur vanmiddag waren op wat uitzonderingen na, de meeste wandelaars terug van hun afstand door de Betuwe. Op de Wedren lieten de deelnemers hun barcodekaart scannen en daarmee kwam een einde aan deze lange, maar fijne wandeldag.

Marsleider Wim Jansen maakte na de sluiting van de finish bekend dat er drie deelnemers zijn gediskwalificeerd. Een stomdronken man is door het Rode Kruis uit de wandelmeute gehaald. Een andere wandelaar maakte zijn startkaart ongeldig en een laatste was een stukje met een auto meegereden.

Negen lopers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Van hen hadden er acht hartklachten en een laatste had veel te veel alcohol gedronken.

Ook waren de lopers vol lof met het nieuwe startsysteem van de 40KM, de afstand met de meeste deelnemers. Dit jaar wordt er voor het eerst gestart in twee groepen op twee verschillende tijden die reeds bij de start waren ingedeeld in een vroege en een late groep. Normaliter zou er bij de start van die afstand een lange wachtrij zijn, maar die was nu nauwelijks te bekennen. De opgelegde tijd konden de deelnemers onderling ruilen, wat gretig werd gedaan.

Morgen staat opnieuw een zware tocht op het programma. Het wandellegioen zal dan de "Dag van Wijchen" lopen. De tocht loopt een beetje door Nijmegen, vervolgens richting Hatertse vennen. Dan gaat het via Alverna naar Wijchen. Eenmaal daar aangekomen gaat de 50 km eerst nog naar Balgoij en via de dijk naar Niftrik, voor zij definitief in de tweede grote etappeplaats, Wijchen, aankomt.
Vanuit Wijchen trekken de wandelaars door Beuningen, en van daaruit naar Weurt. Vanuit Weurt gaat het een stuk door de stad, alvorens te finishen op de Wedren voor de tweede dag.
Provincie:
Tag(s):