vrijdag, 21. december 2007 - 19:28

Eerste deel Binnenring Parkstad opengesteld voor verkeer

Heerlen

Vrijdagmiddag is in Heerlen het eerste deel van de Binnenring opengesteld voor het verkeer. De ring ontlast het centrum en woonbuurten van doorgaand verkeer en vrachtverkeer.

De nieuwe, snelle verbinding wordt maar op één plaats (bij de Mijnspoorweg) onderbroken door een kruispunt dat met verkeerslichten wordt geregeld. Rotondes zorgen voor een soepele doorstroming van het verkeer van en naar buurten. Op verschillende plaatsen worden voor voetgangers en (brom)fietsers viaducten over de Binnenring aangelegd. Hierdoor ondervinden ook zij geen hinder van het verkeer en zijn wandel- en natuurgebieden veilig bereikbaar.

In het afgelopen jaar zijn rotondes en een viaduct gebouwd, bestaande wegen opgeknapt en nieuwe wegen aangelegd om één doorgaande route te kunnen vormen vanuit de stadsautoweg tot aan de Schaesbergerweg/Heerlenseweg. Volgens de planning is fase 1 van de Binnenring nog voor het einde van 2007 opgeleverd.

Aansluitend aan fase 1 start fase 2, de bouw van het noordelijke tracé van de Binnenring vanaf de Schaesbergerweg/Heerlenseweg tot aan de Wickraderweg /Palemigerboord. Deze werkzaamheden starten in het voorjaar 2008. Eind 2009 moet de Binnenring klaar zijn.
Provincie:
Tag(s):