zondag, 29. april 2007 - 21:44

Eerste festival Made in Drenthe

Emmen

Het eerste mini-festival Made in Drenthe wordt gehouden op woensdag 2 mei. Het festival is gerelateerd aan het muziekplatform Made in Drenthe, de optredende bands brengen allemaal eigen nummers, soms in het Drentse dialect.

Tijdens het minifestival in café De Brasserie in Emmen treden onder andere de countryband This old Diesel, het trio Margaretha Kleine, Peter Deiman en Jeff Zwart, de rappers G.U.H.N., het singer songwritersduo Hello Rio, zangeres Marieke, de bluesband Sixpack, June in December de winnaar van de Drentse Popprijs, The Arthur Spooners en de alternatieve rockband Heaven’s Devils op. Een aantal artiesten wordt begeleid door de Monday Night Music Club Band.

Presentator Robert van der Lippe, noemt het festival een unieke gelegenheid om vooral nieuwe talenten te zien optreden. “Made in Drenthe is om een aantal redenen een uniek festival. Natuurlijk omdat alle optredende artiesten uit Drenthe komen en ook omdat ze allemaal hun eigen nummers voor het voetlicht brengen.�

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Music Store in Emmen. Eigenaar Gerrit Miedema beheert de website www.madeindrenthe.nl. Daarop is informatie over bijna alle bands uit Drenthe uit zowel een grijs verleden als nieuwe artiesten te vinden. Op het platenlabel Made in Drenthe zijn ondertussen verschillende singles en albums uitgebracht van Drentse bands en artiesten.

Het Made in Drenthe Festival begint om 21.00 uur en duurt tot één uur ’s nachts. De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):