vrijdag, 11. mei 2007 - 13:07

Eerste Milieubarometers worden uitgereikt

Deurne

Op maandag 14 mei reikt wethouder Henk Kerkers de eerste certificaten Milieubarometer uit aan bedrijven die succesvol hebben deelgenomen aan het project Milieubarometer gemeente Deurne. Met het gebruik van deze barometer weten bedrijven wat hun verbruik is van milieuaspecten zoals water, energie en afval. Tijdens de bijeenkomst worden de eindresultaten van het project gepresenteerd en aandacht besteed aan hoe bedrijven hun milieuscore hebben verbeterd.

In 2005 is de gemeente Deurne gestart met het project Milieubarometer. De barometer is een registratie die de milieuscore en milieukosten van een bedrijf eenvoudig en snel zichtbaar maakt. Hiermee kan de ondernemer prioriteiten stellen bij het nemen van milieumaatregelen en het terugdringen van de milieukosten.

In Deurne is de Milieubarometer bij wijze van proef bij 24 bedrijven in Deurne ingevoerd. Door het gebruik van deze barometer hebben bedrijven hun eigen milieuprestaties verbeterd. Verschillende bedrijven in Deurne uiteenlopend van een autoschadebedrijf tot een agrarische inrichting hebben zich (vrijwillig) aangemeld bij de gemeente om deel te nemen aan het project Milieubarometer. Het meten van emissies, transport en het verbruik van energie, water, afval, en papier geeft inzicht in de mogelijkheden voor de bedrijfsvoering om duurzaam te ondernemen. Dat is een eerste stap naar een duurzaam bedrijf.

Het merendeel van de deelnemende bedrijven heeft ook daadwerkelijk maatregelen getroffen om de milieuprestatie te verbeteren. Denk hierbij aan verbeteringen in de verlichting (bewegingsschakelaars, energiezuinige lampen) en voorlichting aan het personeel over energiebesparing en afvalvermindering.
Provincie:
Tag(s):