woensdag, 27. juni 2007 - 21:29

Eerste 'modellen school' van start

Model zijn is een vak. Eigenlijk zijn alle fotografen, modellenbureaus en natuurlijk modellen zelf het daarover eens. Tot nu toe was er echter geen goede opleiding ter voorbereiding van een carrière in de modellenwereld. Modellen moesten het vak maar in de praktijk leren. Met alle gevolgen van dien: Verkeerde eet- en bewegingsgewoontes, onkunde op het gebied van haar- en huidverzorging, en ook op het gebied van portret- en auteursrecht en lichaamstaal schiet de kennis bij modellen vaak schromelijk te kort.

Les haar-styling op de Model Academy. Model Academy biedt aankomende modellen een scala aan kennis en wetenswaardigheden die overgebracht wordt door docenten uit de dagelijkse praktijk. Aan de opleiding zijn bekende namen verbonden zoals internationaal model Malon Hamoen, fotografen Govert de Roos, Patricia Steur en George Terberg, maar ook
kapper Bert de Zeeuw, visagiste Lydia Thann, voedingsdeskundige ir. Elma Sandee, jurist mr. Alexander Singewald, styliste Barbara Wevers, art-director Rijkus Krabbendam en choreograaf Gerrit Oldenburg. Hiermee is meteen de breedte van de opleiding duidelijk: Ieder vakgebied dat voor modellen van belang is, komt aan bod binnen een cursus van 14 lesblokken van 3 uur.

Uiteraard is een modellenopleiding niet compleet zonder een fotoshoot. In de cursus is daarvoor een hele dag ingeruimd, waarbij verschillende fotografen de cursisten fotograferen. Alle cursisten gaan naar huis met een stevige basis voor een setcard en portfolio.

De Model Academy opleiding wordt afgesloten met een examentraining en natuurlijk het examen zelf. Een onafhankelijke examencommissie beoordeelt de theoretische en praktische vaardigheden, zodat een diploma van Model Academy ook werkelijk waarde heeft.

Model Academy is niet verbonden aan een modellenbureau of een andere commerciële instelling. Daardoor kunnen de cursisten een objectief advies krijgen over de carrièrerichting die voor hen het meest geschikt is.

De opleiding is beschikbaar voor iedereen van minimaal 15 jaar en maximaal 25 jaar. Voor alle anderen wordt een 2-daagse workshop georganiseerd. Tijdens deze workshop wordt een groot aantal facetten van modellenwerk behandeld. Deze workshops zijn bedoeld voor
iedereen die het wel eens leuk vindt om voor de camera te staan, maar daar niet per se zijn of haar werk van wil maken.

Meerdere keren per jaar worden introductiedagen gehouden, waar potentiële cursisten kunnen kennismaken met docenten en extra informatie kunnen krijgen. Tijdens de introductiedagen wordt ook de selectie gemaakt of iemand geschikt is om de volledige opleiding te volgen of beter in kan schrijven voor de 2-daagse workshop.
Categorie:
Tag(s):