dinsdag, 25. september 2007 - 9:33

Eerste Nederlandse schoolroei-vereniging gaat in Delft van start

Delft

Op dinsdag 25 september om 12.00 uur vindt de officiële start plaats van de schoolroeivereniging CeLeriDas. CeLeriDas is een uniek initiatief als eerste schoolroeivereniging van Nederland. De vereniging wordt bovendien voor een groot deel gerund door de leerlingen zelf. Dick Rensen (wethouder onderwijs en sport) zal het startschot geven.

De schoolroeivereniging is ontstaan uit het indoorroeiproject dat in 2006 is gestart op het Christelijk Lyceum Delft, het Grotius College en het Stanislas College. Leerlingen tussen de 12 en de 18 jaar krijgen les op indoor roeiapparaten. Het doel van het project is hen bewust te maken van de effecten van training, voeding en een gezonde levensstijl op hun eigen gezondheid. Door de indoor roeiapparaten met internet te verbinden, kunnen online indoor roeicompetities worden gehouden, individueel of in teamverband, tegen scholieren over de hele wereld.

De leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft hebben de afgelopen twee jaar enthousiast meegedaan aan het roeiproject. Om de leerlingen de mogelijkheid te bieden door te gaan met roeien, is de schoolroeivereniging CeLeriDas opgericht. De schoolroeivereniging wordt voor een groot deel gerund door de leerlingen zelf. Ze krijgen daarbij ondersteuning van de school en de drie Delftse roeiverenigingen Laga, Protheus en DDS.
Provincie:
Tag(s):