maandag, 22. oktober 2007 - 18:24

Eerste paalviering nieuwbouwwijk Zuidhoek

Kapelle

Tijdens het slaan van de eerste officiële paal in de nieuwbouwwijk ‘Zuidhoek’ in Kapelle, vrijdag 19 oktober jl., werd wethouder Jon Herselman bijgestaan door kinderburgemees-ter Froukje Goessens. De Annie M.G. Schmidt-wijk ‘Zuidhoek’ is de Kapelse uitbreidingslocatie voor de komende 10 tot 15 jaar.

“Het slaan van de eerste paal is de officiële start van de bouw van de woningen in ‘Zuid-hoek’, dat een kindvriendelijke woonwijk gaat worden�, aldus wethouder Herselman. Onder de aanwezigen waren ook enkele toekomstige bewoners, die door de wethouder van harte welkom werden geheten. Het totaal aantal te vergeven kavels in fase 1 en 2 bedraagt 210 kavels. Inmiddels zijn de eerste 18 kavels voor particuliere bouwers vergeven. In totaal zijn er nog 44 particuliere kavels te vergeven. Voor 2008 is dat een aantal van 14 nog te vergeven kavels, voor 2009, 2010 en 2011 alle jaren nog 10 kavels. Ontwikkelaars en RWS hebben inmiddels gezamenlijk 116 kavels afgenomen.

De nieuwbouw voor deze wijk is opgedeeld in verschillende fases waarbij de gemeente Kapelle een beeldkwaliteitsplan voor de openbare ruimte en de te bouwen woningen heeft opgesteld om zodoende te waarborgen dat de nieuwe wijk een dorps karakter krijgt.
Provincie:
Tag(s):