vrijdag, 27. april 2007 - 9:14

Eerste poliklinische apotheek Amsterdam in VUmc

Amsterdam

Vanaf 2 mei heeft VU medisch centrum een universitaire poliklinische apotheek. De apotheek is gevestigd in de hal van de polikliniek en is speciaal bedoeld voor patiënten van de polikliniek. Zij kunnen na het bezoek aan hun specialist hier hun medicijnen afhalen.

Het assortiment en de voorlichting over medicijngebruik is volledig afgestemd op de specialistische behandeling van VUmc. Dit is de eerste poliklinische apotheek in Amsterdam.

De gespecialiseerde apotheek is een extra service voor de patiënten van VUmc. Het assortiment en de voorlichting over medicijngebruik is afgestemd op de behandeling en het medicatiebeleid van de specialist. Bij vragen of onduidelijkheden over voorgeschreven medicatie zijn er korte communicatielijnen met de specialist. De medewerkers van de apotheek hebben kennis van en ervaring met de voorgeschreven geneesmiddelen. De patiënt kan met een bezoek aan VUmc zowel zijn specialist zien als zijn medicijnen meenemen.

De poliklinische apotheek heeft een elektronische koppeling met 110 omliggende openbare apotheken waardoor de medicatie-uitwisseling binnen dit gebied van Amsterdam en omstreken elektronisch verloopt. Als de huisapotheek van een patiënt niet op dit netwerk is aangesloten, krijgt deze apotheek per fax informatie over de verstrekte geneesmiddelen.

Voordelen patiënt:

Gemak: patiënten kunnen hun medicijnen direct meenemen
Hierdoor snelle start van de behandeling
Kwalitatief goede, afgestemde voorlichting
Correcte overdracht naar thuisapotheek


De poliklinische apotheek is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):