zondag, 1. juli 2007 - 19:58

Eerste seizoen waterlessen groot succes

Lelystad

Het eerste seizoen waarin Waterschap Zuiderzeeland de waterlessen aan de groepen zeven van de Flevolandse basisscholen heeft aangeboden, was een groot succes. Daarom gaat het waterschap in het nieuwe schooljaar door met het geven van de lessen. Het afgelopen schooljaar hebben de vrijwilligers van Waterschap Zuiderzeeland in totaal bijna 200 waterlessen gegeven. De scholen waarderen deze lessen gemiddeld met een 8.


Alle Flevolandse scholen hebben inmiddels weer een uitnodiging voor een waterles in het schooljaar 2007-2008 ontvangen. Ruim 50 scholen hebben nu al aangegeven graag een waterles te krijgen. Het grootste deel van deze scholen heeft vorig jaar nog geen waterles gehad.

De verwachting is dat dit jaar het grootste gedeelte van de basisscholen in Flevoland een waterles zullen gaan krijgen. Vanwege het succes van de waterlessen moet Waterschap Zuiderzeeland het aantal vrijwilligers dat de waterlessen geeft, uitbreiden.

De waterlessen zijn een initiatief van Waterschap Zuiderzeeland om leerlingen in groep 7 van het basisonderwijs bewust te maken van een goed (water)milieu. Het volgende schooljaar wordt, net als dit jaar, afgesloten met de Dag van het water. Tijdens deze Dag van het water strijden zes Flevolandse basisscholen om de titel: ‘Beste waterschool van Flevoland’. Basisschool de Zevenster uit Zeewolde heeft dit jaar de strijd gewonnen en mag zich dus een jaarlang ‘Beste waterschool van Flevoland noemen’. Tijdens een zinderende waterzeskamp behaalde deze school de meeste punten en ging met een geldprijs van 750 euro naar huis.

Scholen kunnen zich nog het hele schooljaar opgeven per email via b.vanvliet@zuiderzeeland.nl of telefonisch via (0320) 274 840. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via email via a.bies@zuiderzeeland.nl of telefonisch (0320) 274 755
Provincie:
Tag(s):