zaterdag, 29. september 2007 - 22:08

Eerste thuisoverwinning FC Groningen

De eerste thuisoverwinning van FC Groningen (dit seizoen, red.) is een feit. Na eerdere nederlagen in het Euroborg Stadion tegen De Graafschap en FC Utrecht werd zaterdagavond Sparta met 1-0 verslagen. De Kroaat Goran Lovre maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Beide ploegen lieten gedurende de eerste twintig minuten weinig zien. In de stromende regen stokten zowel de aanvallen van de Groningers als van de Rotterdammers telkens aan de rand van het vijandelijke zestien meter gebied. Het eerste gevaar van FC Groningen kwam er na 25 minuten spelen. Een prima voorzet vanaf rechts, van Bruno Silva, bereikte net niet Martijn Meerdink.

Na ruim een half uur kreeg Erik Nevland de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. De Noorse aanvaller werd door Rasmus Lindgren vrij voor Sparta-doelman Westerveld gezet, maar de aanvaller vergat oog-in-oog met de keeper te scoren. Ook in de rebound kreeg Nevland de bal er niet in. Nog geen tien minuten later redde Westerveld wederom bekwaam. Dit keer pakte de zesvoudig international een inzet van Marcus Berg.

Daar waar de eerste 45 minuten amper kansen opleverden, was het in de tweede helft al na vijf minuten raak. Een voorzet vanaf de rechterflank van Silva werd bij de tweede paal door Lovre binnengelopen: 1-0 FC Groningen. Niet veel later leek de thuisploeg de score te verdubbelen, maar scheidsrechter Nijhuis keurde een kopgoal van FC Groningen af nadat Berg een overtreding op Sparta-speler Dele Adeleye had begaan.

Door de voorsprong van de ploeg van Ron Jans ging Sparta meer vooruit spelen, dit leverde voor FC Groningen meer ruimte op. De groenwitte formatie sprong echter slecht om met de kansen die het geboden kreeg, maar doordat ook Sparta niet meer het net wist te vinden ging FC Groningen terecht met de overwinning aan de haal.