donderdag, 20. september 2007 - 12:12

Eetstoornissen: ‘Gevangen in gewicht’

Leeuwarden

Ieder mens is dagelijks met eten bezig. Logisch, eten is nodig om in leven te blijven. Voor mensen met een eetstoornis is voedsel echter een obsessie. Hun leven wordt beheerst door eten, calorieën en afvallen. Hoe herken je een eetstoornis, wat doe je er aan en hoe kan je hier als familielid mee om gaan? GGZ Friesland opent 10 oktober de deuren van haar kliniek voor eetstoornissen in Leeuwarden.

Boulimia, obesitas en anorexia: zo’n 200.000 Nederlanders lijden aan een vorm van een eetstoornis. Een ernstige psychische ziekte die voor patiënten en ook voor familie en vrienden vaak omgeven is met ontkenning, schuld en onbegrip. Door eetstoornissen 10 oktober centraal te stellen op de Landelijke Dag Psychische Gezondheid wil het Fonds Psychische Gezondheid de problematiek uit de taboesfeer halen.

Het Centrum Specialistische Behandeling (CSB) Afdeling Eetstoornissen houdt op woensdag 10 oktober in Noordvliet 37 te Leeuwarden een infoavond voor patiënten, naastbetrokkenen, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Voor aanmelding kunt u gaan naar ggzfriesland.nl
Provincie:
Tag(s):