zondag, 11. maart 2007 - 9:18

Effectief Willem II pijnigt FC Groningen

Tegen Sparta wilde het voor Willem II nog niet zo lukken, maar vanavond slaagde de ploeg van trainer Dennis van Wijk er eindelijk in effectief met de kansen om te springen. In Tilburg werd FC Groningen op 3-0 getrakteerd.

De thuisploeg had de zege vooral te danken aan een zeer sterke openingsfase waarin het de bezoekers van het kastje naar de muur stuurde. Cristiano maakte daar dankbaar gebruik van door al in de eerste minuut raak te schieten.

Na die goal bleef Willem II op zoek gaan naar meer en was het met een afstandschot van Rydell Poepon dichtbij een tweede treffer. Het was meteen het laatste wapenfeit van de Ajax-huurling. Na tien minuten schoot het in de hamstring en moest de aanvaller vervangen worden door de Belg Jonathan Wilmet.

De tweede goal van Willem II zou vervolgens niet lang meer op zich laten wachten. In de 32e minuut strafte Adouar Hadouir geklungel van Arnold Kruiswijk genadeloos af.

Groningen toonde daarna meer inzet, maar grote kansen kregen de bezoekers niet. Gevaarlijkste moment was nog begin eerste helft toen Erik Nevland op aangeven van Luis Suárez doel trof. De goal werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel op appèl van assistent-scheidsrechter Nicky Siebert.

Willem II kwam in de tweede helft nauwelijks meer in gevaar en maakte twintig minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind toen Hadouir opnieuw trefzeker was, dit keer uit een vrije trap.

Opmerkelijk: Voor Groningen is het de twaalfde nederlaag op rij in Tilburg.