maandag, 16. juli 2007 - 11:55

Eigenaar witgoedzaak verantwoordelijk voor grote brand

Grootegast

De regiopolitie Groningen heeft het onderzoek naar de brand in het centrum van Grootegast afgerond. Uit onderzoek is gebleken dat de brand is ontstaan in een hennepkwekerij die zich in een ruimte van de witgoedzaak bevond. De oorzaak is door de totale vernietiging niet te achterhalen. Desondanks houdt de politie de 43-jarige eigenaar van de zaak hiervoor verantwoordelijk.

De brand ontstond in de late avond van 8 mei en verwoestte een complex met daarin een restaurant, snackbar, enkele woningen en een witgoedzaak.

De 43-jarige inwoner van Grootegast verklaarde van de kwekerij af te weten en werd aangehouden. Naar aanleiding van de vondst werden eind mei een 27-jarige man uit Bergum en een 28-jarige man uit de gemeente Leek aangehouden. Van beide mannen kon de betrokkenheid bij illegale hennepteelt niet worden vastgesteld. Het onderzoek is begin juli afgerond en het dossier wordt overhandigd aan justitie.

In de provincie Groningen worden jaarlijks zo’n 200 kwekerijen ontdekt, met in totaal ca. 50.000 planten. Tweederde hiervan wordt aangetroffen in woningen. Zoals blijkt uit de onderzoeksresultaten van de brand in Grootegast, kan illegale hennepteelt ernstige gevaren veroorzaken. Bovendien zorgen kwekerijen in veel gevallen voor overlast. Mensen die vermoedens hebben van een hennepkwekerij kunnen de politie informeren via 0900-8844 (lokaal tarief). Tips kunnen ook anoniem worden doorgegeven aan Meld Misdaad Anoniem, via het gratis telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):