donderdag, 17. mei 2007 - 12:30

Eijsdenaar doet valse aangifte vermissing paspoort

Eijsden

De politie heeft dinsdag een 56-jarige man uit Eijsden aangehouden wegens valse aangifte van de vermissing van zijn paspoort. Hij bleek dit vorig jaar bij een hotel in Helmond te hebben achtergelaten en was met de noorderzon vertrokken. Hij bleek al vier keer eerder een paspoort te zijn kwijtgeraakt, aldus de politie.

De zaak kwam aan het licht toen de man een nieuw reisdocument wilde aanvragen bij de gemeente Eijsden. Het baliepersoneel wist zich echter te herinneren dat er in oktober vorig jaar een telefoontje was binnengekomen van de politie in Helmond. Die had gemeld, dat de Eijsdenaar zonder te betalen was vertrokken uit een hotel maar zijn paspoort had achtergelaten. Vervolgens had hij bij de politie in Zuid-Limburg aangifte gedaan van de vermissing van het document. Hij zou dit in de buurt van zijn woning hebben verloren.

Geconfronteerd met de valse aangifte, beweerde de man zich niet meer te herinneren dat hij zijn paspoort in Helmond had achtergelaten. Hij is beboet voor het doen van valse aangifte en krijgt zijn paspoort pas terug na betaling van de openstaande hotelrekening.
Provincie:
Tag(s):