woensdag, 16. mei 2007 - 8:37

Eindexamen stress!

Breda

Woensdag start voor ruim 200.000 scholieren de zenuwslopende eindexamen periode. Het eerste onderdeel is het examen Nederlands voor Havo en vwo hieraan doen zo'n 85.000 leerlingen mee. Deze leerlingen mogen voor het eerste het Nederlands woordenboek gebruiken tijdens het examen.

Sommige leerlingen gooien er nog een examentraining tegenaan in het weekend. Deze trainingen bereiden de kandidaten voor op de examens en nemen de geleerde stof door. Ouders moeten wel flink in de buidel tasten voor deze manier van bijspijkeren, maar met een diploma in het verschiet hebben velen het er toch voor over.

Het Landelijk Aktiecomité Scholieren (LAKS) waarschuwd voor het gebruik van het woordenboek, doe dit alleen als je het echt niet weet. Het opzoeken kost namelijk veel tijd en dan kan je aan het eind van het examen in tijdnood komen.


Woensdagmiddag is het examen wiskunde voor Havo en VWO aan de beurt. De ruim 105.000 examengerechtigde VMBO leerlingen komen pas maandag aan de beurt voor hun examen Nederlands.
Provincie:
Tag(s):