dinsdag, 26. juni 2007 - 20:00

Eindhoven Airport biedt jongeren een nieuwe start

Eindhoven

Eindhoven Airport start in september een speciaal programma voor 25 jongeren in de leeftijd van 18 tot 32 jaar zonder afgeronde opleiding en werk. De jongeren gaan een opleidingstraject volgen bij bedrijven rondom Eindhoven Airport.

Het traject, genaamd Startbaan bestaat uit een introductieprogramma gevolgd door specifieke werkervaringmodules om deze jongeren een kans te bieden op de arbeidsmarkt. De jongeren maken kennis met verschillende werkzaamheden op de luchthaven zoals afhandeling, schoonmaak en beveiliging. Het project is een initiatief van Eindhoven Airport en Start Foundation.

Veel bedrijven op en rondom Eindhoven Airport verlenen hun medewerking. Ze bieden delen van de opleiding aan, zorgen voor stages en laten de jongeren die de opleiding met goed gevolg hebben afgesloten toe tot hun sollicitatieprocedures. Het gehele traject vindt plaats op de luchthaven. De jongeren worden iedere dag verwacht om 8.00 uur en krijgen een programma tot 17.00 uur. En dat vijf dagen per week, vijf weken lang. Deze opleiding maakt het mogelijk om jongeren een opstap te bieden naar een loopbaan op de luchthaven of elders.

Eerdere edities van soortgelijke opleidingen bij Rotterdam Airport waren zeer succesvol. Het Rotterdamse initiatief won met deze opleiding in 2006 het Johan Stekelenburg Compliment. Startbaan Eindhoven wordt naast Eindhoven Airport en Start Foundation ook ondersteund door MKB Eindhoven, Gemeente Eindhoven, Politie Eindhoven, het Welzijn Eindhoven en diverse andere partners.
Provincie:
Tag(s):