donderdag, 12. juli 2007 - 19:55

Eindhoven Ballooning nat van start

Eindhoven

“Op zaterdag komen er 35 ballonnen. En dat is het maximale aantal in Nederland�, aldus Herman Kleinsmit, een trotse organisator van Eindhoven Ballooning. “We hadden gepland dat we alle vier dagen met 25 ballonnen zouden opstijgen, maar de belangstelling is zo groot dat we extra ballonnen hebben vastgelegd. Dagelijks stijgen er ruim 30 op en op zaterdag zelfs 35!� Donderdag ging het festival echter nat van start.

Omstreeks 20.00 uur werd duidelijk dat er niet gevlogen kon worden. De weerman Huizinga van het evenement, keek ter plekke steeds op zijn laptop of het weer wellicht kon omslaan. Een zicht van maximaal 5 kilometer en laaghangende bewolking waren enkele van de beperkingen waardoor niet kon worden gevlogen. Kleinsmit: "Mensen betalen 140 euro voor een kaartje om mee te varen. Als je dan niets kan zien als je naar beneden kijkt is dat erg zonde van het geld. Met hen zal een nieuwe afspraak worden gemaakt, om alsnog met een heteluchtballon te varen".

Het evenement Eindhoven Ballooning is dit jaar weer terug op de vertrouwde stek aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Vorig jaar moest het wegens een drassige Karpendonkse Plas verkassen naar het terrein van de Technische Universiteit. Ook werd het evenement destijds geteisterd door twee dagen met harde wind. Het programma begint dagelijks met een braderie.

Zaterdagavond is de topavond van het festival, want dan is het programma extra uitgebreid. Klapper van de avond is de nightglow. Tijdens dit programma-onderdeel worden tenminste zeven heteluchtballonnen op muziek verlicht door hun eigen branders.
De prijs van een ballonvaart is vanaf 140 euro per persoon, en voor liefhebbers zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):