zondag, 2. september 2007 - 19:01

Eindhovens Catharinaplein geopend na grondige renovatie

Eindhoven

Na een grondige renovatie van het Catharinaplein en de aanliggende straten is in het weekend van 1 en 2 september het plein officieel geopend.

Het openingsconcert vond zaterdagavond plaats. In een uniek optreden versmelton muziek, technologie, innovatie, design en licht. Arie Abbenes (carillion), Ruud Huijbregts (kerkorgel), DJ Lady Aida (draaitafels) en Ad Maas (composities en muziekbewerkingen) verzorgden, begeleid door Olga Mink & Atelier Vrijdag (laserbeelden) en Marijn Roelofsen (lichtontwerp), een drie kwartier durend concert, waarin de kerk als een gigantisch projectiescherm diende voor de lichtshow.

Na het optreden werd door Mary Fiers de officiele verlichting van de kerk onthuld. Vervolgens namen de DJ's van Dynamo het heft in handen en lieten de beats tot in de kleine uurtjes over het plein klinken.

Ook op zondag was er genoeg te beleven op het plein. Enerzijds een klassiek koffieconcert en stadswandelingen, anderzijds optredens van Betty Blue en Jill. Diverse straattheateracts, modeshows, een klimwand en stormbaan en natuurlijk de terrasjes van de horeca zorgen ervoor dat het ook op zondag goed toeven was op het plein.
Provincie:
Tag(s):