maandag, 26. november 2007 - 22:15

Eis 8 jaar en tbs tegen vader Maasmeisje

Rotterdam

Tegen Antonio G., vader van het "Maasmeisje", is door het Openbaar Ministerie acht jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist. deman wordt ervan verdacht vorige jaar zomer zijn dochter Gessica te hebben omgebracht en in stukken in de Maas te hebben gegooid.

Ondanks dat de direkte doodsoorzaak nooit is kunnen achterhalen heeft de politie wel bloedsporen en botresten in de woning van G. aangetroffen. Ook de tassen waarin de gevonden lichaamsdelen zaten bleken van de vader afkomstig te zijn. Overigens zijn nooit alle lichaamsdelen gevonden.

G. ontkent iets met de dood van zijn dochter te maken te hebben. Volgens deskundigen is hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar en naar eigen zeggen is hij delen van zijn geheugen kwijt. De man was onder behandeling van een psychiater wegens psychische klachten en mogelijk alcohol gebruik.

Voor de behandeling van de zaak heeft de rechtbank in Rotterdam drie dagen uitgetrokken. Hierin zal ook de hulpverlening rondom het meisje uitvoerig bekeken worden.
Provincie:
Tag(s):