vrijdag, 22. juni 2007 - 17:46

EK huldiging Jong Oranje in Heerenveen

Heerenveen

De huldiging van de kersverse Europees kampioen Jong Oranje gaat zondagmiddag op het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen plaatsvinden. Hiermee wordt het UEFA EK onder 21 afgesloten in de plaats waar het toernooi twee weken geleden begon. Heerenveen maakt zich dan opnieuw op voor een feestelijke middag.

Vanaf 12.00 uur vinden er verschillende festiviteiten plaats op het Burgemeester Kuperusplein (BK-plein) in het centrum van Heerenveen. De spelers van Jong Oranje komen, samen met hun coach Foppe de Haan, rond 12.30 uur aan op het plein. De spelers en de ereburger van Heerenveen, Foppe de Haan, worden dan officieel gehuldigd door de gemeente Heerenveen en de provincie Fryslân. De staatssecretaris van Sport, mevrouw Jet Bussemaker, is deze middag ook aanwezig. Na de huldiging delen de spelers handtekeningen en foto’s uit aan hun fans. Ook is er een mogelijkheid om met de favoriete speler op de foto te gaan.

Voor en na de huldiging is er van alles te doen op het BK-plein. Voor de kinderen worden onder andere luchtkastelen geplaatst. Op het plein zijn panna-kooien te vinden, waar talentjes in de dop hun voetbalkunsten kunnen laten zien. Ook aan muziek en horeca-voorzieningen is gedacht.

Bezoekers kunnen op verschillende locaties hun auto parkeren. Het gebied rondom Sportstad Heerenveen en het Abe Lenstrastadion biedt voldoende gratis parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen liggen op vijf minuten lopen van het BK-plein. Ook in de parkeergarage Geert Willigen kunnen mensen hun auto gratis kwijt.
Provincie:
Tag(s):