dinsdag, 10. april 2007 - 14:19

EK Voetbalkaravaan komt naar gemeente Renkum

Renkum

In de aanloop naar het UEFA EK Voetbal onder de 21 jaar trekt de EK Voetbalkaravaan door diverse gemeenten in Gelderland. Ook in de gemeente Renkum wordt van dinsdag 24 april tot en met zaterdag 28 april 2007 een sprankelend voetbalfestijn neergezet voor jeugd en jongeren van 4 tot en met 25 jaar.

De organisatie van de EK Voetbalkaravaan is in han-den van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met Sportbuurtwerk Gemeente Ren-kum en voetbalverenigingen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

In de maand april draait het in de gemeente Renkum om voetbal voor jeugd en jongeren. Naast de EK Voetbalkaravaan worden diverse voetbalactiviteiten georganiseerd zoals het Tulptoernooi voor alle basisscholen op 6 en 20 april en een Straatvoetbalspektakel. Een cli-nic meisjesvoetbal bij RVW en de finale van het Tulptoernooi in Sportpark de Bilderberg vinden in de week van de EK Voetbalkaravaan plaats. Aan het bestuur en de vrijwilligers van de voetbalverenigingen is ook gedacht. Zij krijgen een workshop aangeboden met als thema Vrijwillige inzet? VET COOL! Tijdens deze interactieve workshop wordt ingegaan op het benaderen van jongeren als een aparte doelgroep om als vrijwilliger in te zetten.

Als afsluiting van de EK Voetbalkaravaan en de voetbalmaand wordt op zaterdag 28 april van 16.00 tot 20.00 uur het Straatvoetbalspektakel georganiseerd op het terrein achter de basisschool de Wegwijzer in Doorwerth. De volgende onderdelen zijn deze dag aanwezig: een panna veld, streetsoccer boarding, een snelheidsmeter (Dikke Bertha), een gatenmuur en de activiteit hooghouden. Ook is Panna Events aanwezig met een panna arena en de beste straatvoetballers van Nederland. Het geheel wordt ondersteund door muziek en de locatie wordt aangekleed in EK-stijl.

Tijdens dit evenement zijn ook kaarten te winnen voor wed-strijden van het EK in Nijmegen en in Arnhem. Dit straatvoetbalspektakel is tevens de start van de Summergames in Doorwerth. De Summergames lopen door tot aan de zomer en wor-den georganiseerd door het sportbuurtwerk en het jongerenwerk van de Bries in het kader van de BOS impuls (Buurt, Onderwijs en Sport).

Van 10 juni tot en met 23 juni 2007 vindt in Nederland het UEFA Europees Kampioenschap voetbal plaats voor spelers onder de 21 jaar (UEFA EK Onder 21). Aan dit evenement doen acht landenteams mee. De teams spelen in Groningen, Heerenveen, Nijmegen en Arnhem. De Gelderse Sport Federatie organiseert in de weken voorafgaand aan het UEFA EK Onder 21 in minimaal vijftien gemeenten een voetbalfestijn. In deze gemeenten strijkt gedurende één week een Voetbalkaravaan neer en deze week staat dan helemaal in het teken van voet-bal. De doelstelling is om zoveel mogelijk jeugd en jongeren in beweging te krijgen én te in-formeren over het UEFA EK Onder 21.

De activiteiten worden in goede samenwerking met de gemeente Renkum, het sportbuurt-werk, de stichting Welzijn de Bries en diverse voetbalverenigingen georganiseerd. Door deze unieke samenwerking vindt er straks in de gemeente Renkum een mooi voetbalfeest plaats én is de gemeente opgewarmd voor het EK onder 21 jaar. Meer informatie en publiciteit rond de genoemde voetbalactiviteiten volgt, o.a. door middel van flyers, internet en persberichten.
Provincie:
Tag(s):