zaterdag, 6. oktober 2007 - 20:10

'Elektrische step Segway op fietspad'

Amsterdam

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) adviseert minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) om de elektrische step Segway toe te laten op het fietspad. De step zou op de stoep doro de snelheid voor onnodige slachtoffers kunnen zorgen. Op het fietspad rijdt de bestuurder met het verkeer mee.

De marechaussee op Schiphol maakt al gebruik van de Segway, de spoorwegpolitie is van plan dit ook te doen. De step heeft overigens geen typegoedkeuring van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). En komt dus niet in aanmerking voor een brommerkenteken. De maximale snelheid van de step is 20 km per uur.

Verkeersminister Karla Peijs had de tweewieler verboden. Maar de Tweede Kamer wilde in februari de Segway wel op de weg toelaten.

Om op het fietspad te mogen rijden moet er volgens de SWOV wel een bel een refelctor en verlichting op de Segway worden aangebracht. Daarnaast zouden de bestuurders een rijopleiding moeten krijgen voor ze de weg op mogen. Binnen een maand zal minister Camiel Eurlings beslissen waar de Segway wel mag rijden.
Categorie:
Tag(s):