dinsdag, 2. oktober 2007 - 13:46

Elf Roemenen aangehouden in Skimzaak

Amsterdam

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd in een grote 'Skimzaak'. Rechercheurs van Bureau Financiële en Economische recherche van de Dienst Regionale recherche hebben afgelopen zaterdagnacht 11 Roemenen, in de leeftijd van 19 tot 40 jaar oud, aangehouden op verdenking van skimpraktijken bij grote winkels.

Het onderzoek heeft slechts een paar weken in beslag genomen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De buit die door deze bende is gemaakt is substantieel.

Tijdens het onderzoek wist winkelpersoneel met belangrijke aanvullende informatie te komen. Het rechercheteam, dat onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam nader onderzoek deed kreeg een aantal verdachten in beeld. Vele uren van onderzoek en observaties volgden. Zo werd zelfs, door leden van het observatieteam en het onderzoeksteam, gezien dat leden van de Roemeense groep in Amsterdam bij een tuincentrum inbraken om de pinpads weg te halen om deze te laten voorzien van skimapparatuur. Kort hierop werden in twee woningen en een auto totaal 11 verdachten aangehouden.

Deze worden verdacht deel uit te maken van een professioneel opererende groep die meerdere skimpraktijken heeft opgezet en uitgevoerd. Onder de verdachten bevinden zich onder andere de leider, de inbrekers, de technische man en een kennismakelaar. Bij de huiszoekingen werden pinpads, pasjes, speciaal materiaal en gereedschap aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang. Woensdag worden de verdachten voorgeleid bij een rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):