woensdag, 18. juli 2007 - 21:08

Emmen gaat bruisen tijdens C'Est La Vie

Emmen

Een knallende openingsact, een nieuwe hoofdsponsor en jongerentheater zijn de vernieuwende onderdelen van het Parc Centrum Sandur C’Est la Vie Festival op zondag 29 juli in de binnenstad van Emmen.
Er zijn spectaculaire straattheater- en animatieacts, een vlooienmarkt en
braderie en veel muziek. Ook is er weer de zomerkermis, maar die valt door de verplaatsing naar het parkeerterrein bij De Giraf een beetje buiten het feestgedruis in het centrum.

“Emmen gaat bruisen.� Dat weet bestuurslid André Voerman al op voorhand. “We beginnen om 13.00 uur op het Mondriaanplein met een knallende muzikale act in tropische sferen. Dat zet de toon voor het gehele festival.� De organisatie heeft met Parc Centrum Sandur een nieuwe hoofdsponsor en tevens naamgever voor het festival weten te strikken. “Dat maakte het mogelijk om voor het eerst een officiele opening op het Mondriaanplein te houden�, geeft Voerman aan.

Om 10.00 uur begint het festival met een grote vlooien- en warenmarkt. Om 13.00 uur beginnen de straattheateracts op vier podia bij: café Pierrot, bij café Rue de la Gare, bij het Postkantoor en naast de Grote Kerk. Voerman: “In de kerk hebben we Theater Draad dat improvisatietheater voor jongeren van 12 tot 18 jaar brengt en dat een beetje lijkt op het bekende tv-programma de Lama’s. Tussen de podia zijn er verrassende animatie-acts te bewonderen. De verwachtingen zijn vooral hooggespannen bij Theatergroep Carbid (Stier met ballen), Michael Shalton (drie menselijke vliegtuigen), The English Guard, de Muzen (Krokodillentranen) en Empress met Silver Suits.

Om 17.00 uur barst het muzikale geweld los. De organisatie, een initiatief van de gezamenlijke Emmer horeca, heeft gekozen voor muziek van eigen bodem en uit eigen streek. Nederlands- en Engelstalig, dialect en dance wisselen elkaar af op de acht podia. Bekende namen op Nederlandstalig gebied zijn Jannes, Mooi Wark, René Karst, Evert Baptist, Bouke, Tjeerd, Cor Wolters en Gerard Schoonebeek. Uit de regio komen ook de Gestoorden uit het Noorden, Hello Rio met Guus Strijbosch, de Nightshift Parftyband feat. Bert Kamping, Ask, de Buurman & Buurman Show, Mojo Clinton, De Zingende Fresia’s, Chrystal Dream, Melrose en een spectaculaire rockshow van de Zwolse band Blaze of Glory.

Speciale aandacht vraagt Voerman voor De Buurman & Buurman Show, die zijn landelijke première in Emmen beleeft. “Deze show voor jong en oud, van de dj’s Ron en Bernard uit Emmen, biedt entertainment, spellen, prijzen, live videobeelden op grote schermen en de mogelijkheid sms’jes te sturen. Deze oorspronkelijk vier uur durende show is speciaal voor Emmen bewerkt tot een uur. Het duo gaat met deze show straks het land in.�
Provincie:
Tag(s):