donderdag, 13. december 2007 - 11:15

Emmenaar bood illegaal vuurwerk aan op Marktplaats

Emmen

Het interregionaal vuurwerkteam van de politiekorpsen Groningen, Drenthe en Friesland heeft woensdag in Drenthe 750 kilo aan illegaal vuurwerk aangetroffen, waarbij drie verdachten zijn aangehouden.

Het team startte een onderzoek naar aanleiding van een advertentie op de website Marktplaats. Een toen nog onbekende man bood hierop illegaal vuurwerk aan. Na onderzoek bleek het om een 31-jarige man uit Emmen te gaan en dat er woensdag een levering zou plaatsvinden in Wachten.

De Emmenaar werkte samen met een 61 jarige plaatsgenoot. Zij leverden aan een 55 jarige inwoner van Hoogeveen. Bij de levering troffen agenten vijftien kilo flowerbeds en Chineze rollen. In de auto van de Emmenaren werden nog eens veertig lawinepijlen gevonden. Bovendien troffen ze bij één van de verdachten uit Emmen een handgemaakt vuurwerkitem aan. Dit is door de Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht geklasificeerd als zwaar explosief vuurwerk.

In de woningen van de verdachten werd vervolgens ook een onderzoek ingesteld. In de woning in de wijk West in Hoogeveen werd dertig kilo vlinderbommen en lawinepijlen aangetroffen. In een woning in het Centrum van Emmen werd de grootste vangst gedaan. Daar werd nog eens 650 kilo gevonden. Het gaat om vlinderbommen, nitraatbommen en flowerbeds. Daarnaast werden nog eens twintig stuks handgemaakt zwaar explosief vuurwerk gevonden.

Het handgemaakt vuurwerk is voor onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):