vrijdag, 28. september 2007 - 14:50

Emmer nijlpaarden naar Kopenhagen

Emmen

Vanochtend zijn nijlpaarden Dhary en Loekje van Dierenpark Emmen verhuisd naar de dierentuin van Kopenhagen. Beide vrouwtjes bleven vanochtend op stal, toen de rest van de kudde naar het grote buitenbassin mocht.

Als eerste ging de acht jaar oude Dhary een grote transportkist in. Ze keek eerst wat argwanend en liep verschillende keren weer terug, maar uiteindelijk kregen de verzorgers het met veel geduld voor elkaar dat ze zonder grote problemen de kist in liep. Met de 20-jarige Loekje ging het allemaal een stuk sneller. Beide transportkisten zijn in een vrachtwagen geladen en op weg gegaan naar Denemarken. Deze verhuizing maakt deel uit van een uitgebreid plan in het kader van het Europese fokprogramma voor nijlpaarden.

Maandag verhuist Polo, het volwassen mannetje, ook naar Kopenhagen. Zijn taak in Emmen zit er op. Hij was onderweg van Frankrijk naar Denemarken, maar heeft een tussenstop in Emmen gemaakt om een aantal nijlpaarden te dekken. En met succes. Kiune, Afrikaans voor “mannelijk en sterk� zwemt inmiddels in het binnenbassin. In november van dit jaar en in mei volgend jaar worden nog eens twee nijlpaardjes verwacht. Juist omdat een aantal volwassen vrouwtjes verhuist is, heeft Dierenpark Emmen ruimte gekregen voor baby-nijlpaardjes.
Provincie:
Tag(s):