maandag, 28. mei 2007 - 12:47

Emporium 2007 goed verlopen

Wijchen

Het dancefestival Emporium, dat zaterdag van 12 uur ’s middags tot middernacht voor de derde keer gehouden is op de Berendonck in Wijchen, is goed verlopen. Er zijn 57 mensen aangehouden, allen voor het bezit van meer dan de toegestane hoeveelheid verdovende middelen. Een groter aantal bezoekers was in het bezit van verdovende middelen maar de hoeveelheden daarvan bleven binnen de grenzen van wat door het Openbaar Ministerie wordt gedoogd.

Van de aangehouden verdachten is er één in verzekering gesteld voor het bezit van 6 ampullen met GHB. Ook had hij 7 XTC-pillen bij zich. Deze verdachte, een 36-jarige inwoner van Almere, zal de komende week worden voorgeleid bij de Rechter-Commissaris. Overigens werd bij het controleren van de bezoekers gebruik gemaakt van een drugshond.

De politie had vooraf goede afspraken gemaakt met de gemeente Wijchen, Justitie en de organisatie, over de voorwaarden waaronder het evenement kon plaatsvinden. Ook deze keer hadden politie en het OM een zogenaamde ‘recherchestraat’ ingericht waardoor de afhandeling van aangehouden verdachten snel en efficiënt kon plaatsvinden.

Het dancefestival is bezocht door bijna 20.000 bezoekers. De politie had voor dit evenement onder andere een mountainbiketeam ingezet en motoragenten, hondengeleiders, politiepaarden, aanhoudingseenheden en supportersbegeleiders. Deze begeleiders treden normaal gesproken op bij voetbalwedstrijden. Zij zijn speciaal getraind in het in de kiem smoren van ongeregeldheden en kennen een groot deel van de bezoekers. Zij konden het publiek zo uitstekend begeleiden.

Door de beveiligingsdienst van het evenement zijn een aantal bezoekers van het terrein gestuurd omdat ze zich hinderlijk gedroegen. Daarbij deden zich verder geen problemen voor.

Na afloop kwam de stroom vertrekkende bezoekers goed op gang. Hoewel voor de avond regen en harde wind was voorspeld bleef het gelukkig droog zodat het geplande vuurwerk toch kon doorgaan.

Tijdens en na het evenement heeft de politie alcoholcontroles gehouden. De controles zijn gehouden in Wijchen rondom het Emporium en later op de avond rond Nijmegen. Er zijn in totaal 527 blaastesten afgenomen. Slechts tien automobilisten hadden teveel gedronken. Daarvan ging het in vijf gevallen om beginnend bestuurders. Van twee automobilisten is het rijbewijs ingevorderd. Het hoogst gemeten promillage is 535 ug/l. Maximaal 220 ug/l is toegestaan. Voor beginnend bestuurders is het maximum 95 ug/l.
Provincie:
Tag(s):