zaterdag, 22. september 2007 - 12:35

'Endstra wilde Holleeder vermoorden'

Amsterdam

John Mieremet en Willem Endstra hebben in 2004 afzonderlijk van elkaar een zoektocht gehouden naar een moordenaar voor Willem Holleeder. Beide partijen wilden van Holleeder af en boden miljoenen aan de onderwereld om de crimineel te liquideren.

Kroongetuigen Pieter en Edgar van L. hebben met justitie een deal gesloten en getuigenissen afgelegd over verschillende liquidaties in de onderwereld, aldus Het Parool zaterdag.

Volgens de broers zou er een lange zoektocht geweest zijn door Mierement en Endstra om een moordernaar voor Holleeder te vinden. Mieremet was bang zelf vermoord te worden door Holleeder dus probeerde hij hem voor te zijn. Ook ex-Hells Angel Big Willem zou benaderd zijn.

De opdracht werd voor ruim 1 miljoen aangenomen door de in België wonende Marco Eijk. Maar gelijktijdig werd door Big Willem de opdracht uitbesteed aan twee broers die vervolgens besloten hem op te lichten. De liquidatie ging uiteindelijk niet door alhoewel er wel miljoenen voor betaald werden. Gezamenlijke kennis Walter W. zou Holleeder getipt hebben over het op handen zijnde moordplan. Eijk werd in april 2004 doodgeschoten, mei 2004 vond Willem Endstra de dood en in november 2005 John Mieremet.
Provincie:
Tag(s):