maandag, 2. juli 2007 - 8:59

Enerverende race levert Doornbos eerste zege op

Robert Doornbos heeft zijn allereerste overwinning in de Champ Car-serie geboekt. De coureur van Minardi Team USA hield in een enerverende race op het circuit van Mont Tremblant regerend kampioen Sebastien Bourdais achter zich. In de wisselende weersomstandigheden toonde de Nederlander zijn klasse en door de overwinning gaat hij nu samen met Bourdais aan de leiding in het kampioenschap.

De Franse tegenstrever van Doornbos kon niet echt goed tegen zijn verlies. Na de race begon de regerend kampioen te klagen over de agressieve rijstijl van de Nederlander. Zo zou Doornbos te veel geblokt hebben en dat is verboden in de Champ Car. Toen Bourdais dat voor de camera zei floot het publiek hem echter uit. Ook de raceleiding was het niet met de Newman/Haas/Lanigan-couruer eens en kende Doornbos gewoon de zege toe.

De race op Mont Tremblant begon ook al met drama. De auto van de polesitter Tristan Gommendy kwam niet weg voor de opwarmronde. Bij de echte start bleven nog eens drie auto’s staan, waaronder beide bolides van Team Australia en de Belg Jan Heylen.

Wat volgde was een geweldige race, mede veroorzaakt door de wisselende weersomstandigheden. Enkele buien trokken over het Canadese circuit en zorgden ervoor dat de baan soms verraderlijk glad was. Bourdais, Justin Wilson en Simon Pagenaud vlogen allemaal kortstondig van de baan terwijl ze aan de leiding reden. Toen Doornbos echter de koppositie pakte in de stromende regen reed de Nederlander foutloos naar zijn eerst zege.

Doornbos: “Een fantastisch gevoel! Na mijn vorige races hing een eerste overwinning al een beetje in de lucht, maar het voelt ongelooflijk goed om hier nu echt bovenop het podium te staan. Wat een race! Het was zeker niet gemakkelijk, maar het resultaat mag er 100 procent zijn. Complimenten aan het team en zeker naar mijn engineer Michael Cannon. Ik denk dat Sebastien Bourdais, Will Power en ik ons kunnen opmaken voor een spannend seizoen. Er volgen nog veel races en als debutant in een nieuw team hebben we nog veel te leren, maar ik denk dat we met deze overwinning als team nog gemotiveerder raken om maximaal te scoren in de komende races!�
Categorie:
Tag(s):